Gezinnen

Shopping Bag - kinderactiviteit - €4

Gezinnen kunnen bij De Werkplaats of de informatiebalie een speciale onderzoekstas van Call of the Mall afhalen. Hierin zitten allerlei voorwerpen waarmee Hoog Catharijne én de kunstwerken nog beter bekeken en onderzocht kunnen worden. In de tas vind je bijvoorbeeld een speciale spionnencamera, een dierenkijker en een geheime postkoker. De shoppingbag kost €4 en is voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar.
Na de ondekkingstocht door Hoog Catharijne/Call of the Mall kan het hele gezin van de ontdekkingen een kijkdoos maken in De Werkplaats. Gratis!

Doorlopende activiteit - kijkdoos maken - gratis

In De Werkplaats kun je elke dag, op ieder moment aan de slag met het maken van een kijkdoos. De Werkplaats - een concept van het Centraal Museum - staat op het Jaarbeursplein en is voor jong en oud.  Je kunt met verschillende materialen de kunstwerken namaken of een eigen visie op Hoog Catharijne geven. Wil je het groener? Dan gebruik je brocolli, voor beplanting. Wil je meer verkeer? Dan plaats je fietsen en rollators in je kijkdoos. Alles doe je op je eigen manier onder begeleiding van experts. 

Doorlopende activiteit - pinhole foto maken - gratis

In de studio van De Werkplaats kun je op ieder moment van de dag een pinhole foto maken met een echte pinholecamera. Je 'bouwt' een voorstelling in een kist en daarvan maak je een analoge foto. Je speelt met professionele fotografielampen, lichtval en sluitertijd. Je experimenteert en onderzoekt. Wij drukken de foto's voor je af en na 10 dagen kun je je foto's ophalen in De Werkplaats.

(Bijna) iedere zaterdag - Workshop Pinhole camera maken - €5

Deze zomer kan iedereen tussen de 14 en 97 jaar in De Werkplaats van Call of the Mall een eigen pinhole camera maken onder begeleiding van pinhole-experts Marijke Smit en Bien van Heek. In deze workshops 'bouw' je van een lucifersdoosje en tape een eigen camera waarmee je foto's maakt in de fotoruimte van De Werkplaats, van kunstwerken op Hoog Catharijne of op straat.
Ben je 14 jaar of ouder kom dan op een van de onderstaande data naar de pinhole workshop in De Werkplaats. De workshop is van 14.00 uur tot 16.00 uur. Kosten €5.
Data van de workshops:
22 juni, 29 juni, 6 juli, 13 juli, 27, juli, 31 juli, 10 augustus, 24 augustus, 31 augustus, 14 september.

De Werkplaats is een concept van het Centraal Museum.