Verslag Call of the Mall

Verslag Call of the Mall

Call of the Mall is voorbij. Een aantal werken is nog te zien (bijvoorbeeld de theepot van Lily van der Stokker),  maar de kunstmanifestatie als geheel was tijdelijk. Van de manifestatie, de ervaringen en reacties is een verslag gemaakt in woord en beeld. Dat kun je hier bekijken.
Welke impact had de hedendaagse kunst op de bezoekers van Hoog Catharijne? Anna Elffers heeft dat onderzocht en haar bevindingen kun je in dit rapport lezen. 

Call of the Mall wint marketingprijs

Call of the Mall wint marketingprijs

Call of the Mall heeft de NRW Marketingprijs 2014 gewonnen. Dat maakte de vakjury van de wedstrijd op 15 september bekend. Call of the Mall is een project waarmee Hoog Catharijne gedurende 3 maanden het podium was voor nationale en internationale kunstenaars en bezoekers een artistieke programmering aanbood. In een van drukbezochtste winkelgebieden van Nederland kon het publiek naast het winkelen ook kunst bewonderen. De bijna 7 meter hoge theepot die op de traverse van Hoog Catharine staat is een van de talrijke voorbeelden van kunstuitingen tijdens het project. Een andere bekende is de Tank Man. De jury stelt: “Het event Call of the Mall heeft aantoonbaar geleid tot een enorme mediawaarde voor Hoog Catharijne, het aantrekken van zeer grote aantallen gerichte bezoekers en het overgrote deel van de reguliere bezoekers letterlijk laten stilstaan bij kunstwerken.”

Bedankt iedereen

Bedankt iedereen

Tank Man staat in het Centraal Museum, andere kunstwerken zijn al weer op transport. De theepot en het lichtkunstwerk van Nathan Coley zijn nog te zien. Wat was Call of the Mall een feest voor ons. We hebben met zo veel plezier aan dit project gewerkt. Hartelijk dank iedereen, voor het vertrouwen en 'the good vibes'!

Dank voor: alle vrijwilligers, de winkeliers, de sponsors, de fondsen, de gemeente Utrecht, kunstenaars, stagiaires, producenten, medewerkers, collega's en iedereen die we vergeten zijn. En natuurlijk ook een heel hartelijk dank voor jullie, bezoekers van Call of the Mall. 

We komen vast weer terug met een leuk project. En ben je benieuwd naar alle foto's, check dan de albums op onze Facebookpagina

10 oldtimers worden geveild in Hoog Catharijne

10 oldtimers worden geveild in Hoog Catharijne

kunstwerk Maze de Boer voor Call of the Mall wordt verkocht

Op zondag 22 september, de laatste dag van de kunstmanifestatie Call of the Mall, wordt het kunstwerk ‘1973’ geveild in Hoog Catharijne. Dit bijzondere kunstwerk bestaat uit 10 auto’s uit het bouwjaar 1973 en waren grijs geschilderd te zien in een van de parkeergarages. Het kunstwerk ontpopte zich al snel tot een van de publiekslievelingen, vooral ook om dat de auto’s veel emoties en herinneringen opriepen.  De auto’s – een VW Kever, een Volvo 142-134, een Citroën DSuper 5 D16BC, een MINI 850, een Fiat 127 A, Triumph Spitfire MK IV, Ford Taunus 1600, Opel Kadett B, BMW 2500 en een Peugeot 404 D worden midden in het winkelcentrum geveild. De auto’s vormen een serie van 10 kunstwerken. Ze worden gesigneerd door de kunstenaar en worden verkocht met certificaat. Het zijn niet zomaar old timers maar tevens  kunstwerken. 

Autoveiling
De auto’s zijn nu nog te zien in de parkeergarage, op zaterdagavond 21 september wordt een deel naar boven gereden, waar ze de volgende dag te zien zijn in de vergunningsvolle zone (voor de nieuwe C&A). De auto’s  hebben allemaal een minimumprijs. Veilingmeester Huib Haye van der Werf leidt de veiling die om 15 uur begint in goede banen.

Belangrijke informatie
Informatie en de richtprijzen zijn te vinden via deze link. 
Bekijk hier beeldmateriaal van de auto's.
De regels van de veiling vind je hier.
Dit zijn de veilingvoorwaarden van de notaris.
Het koopcontract van de auto's.
Vergeet je identiteisbewijs niet mee te nemen!

Maze de Boer
Maze de Boer (1976) is beeldend kunstenaar. Met zijn werk wil hij de toeschouwer bewuster maken van de ruimte om hem heen. Hij werd vooral bekend met zijn werk Tijdelijke Halte: Station Post CS (2005). Onder het stedelijk museum, destijds in het Post CS gebouw te Amsterdam, realiseerde hij een compleet metrostation. Er stopten geen metro's, maar die illusie werd wel gewekt. Hoewel – of juist doordat – de informatieborden en de kaartautomaten niet werkten, hebben diverse reizigers op het ‘station’ zitten wachten op een metro die nooit kwam. 

Laatste kaarten Niemandsland!

van 20 sep t/m 22 sep

Laatste kaarten Niemandsland!

De voorstelling Niemandsland gaat z'n laatste dagen in maar gelukkig zijn er nog een paar kaarten voor de laatste voorstellingen. Mis deze bijzondere theaterwandeling niet!

Niemansland in de pers:
"Niemandsland is spannend, ontroerend en bijzonder theater. Eigenlijk zou de voorstelling verplichte kost moeten zijn voor iedereen.” (Trouw)

"Niemandsland is.... ontroerend intiem" (Vrij Nederland)

"Niemandsland is spannend, ontroerend en bijzonder theater, van het overdonderende begin in een Utrechtse stationshal waar de tijd even stil lijkt te staan tot het poëtische slot. En belangrijk bovendien in deze tijd van botte polarisatie." (Robbert van Heuven)

"Net als Adelheid Roosen in haar Wijksafari (...) onbekende stadsbewoners dichterbij haalde, maakt Verhoeven mensen van wie anders figuranten blijven in het acht uur journaal. De manier waarop hij dat doet is confronterend, intiem en poëtisch." (Parool)

Kaarten: €18,50 Kaartverkoop via Stadsschouwburg Utrecht of vanaf een kwartier voor aanvang op locatie in de stationshal van Utrecht CS.

Diverse aanvangstijden, zie agenda.
Verzamelpunt: Bij de in/uitgang van Utrecht CS, ter hoogte van spoor 1 -4, naast de kleine BRUNA en de incheckpoortjes.
De voorstelling speelt meerdere malen per dag voor steeds maximaal 20 bezoekers. Vooraf reserveren is noodzakelijk en goede wandelschoenen worden aangeraden.

Niemandsland
In de drukte van Hoog Catharijne en het station worden we voortdurend geconfronteerd met de ander. We zien mensen voorbij komen, maar kijken we echt?  Vaak plaatsen we iemand in een hokje op basis van uiterlijke kenmerken, soms positief en soms negatief. De voorstelling van theatermaker Dries Verhoeven (1976) biedt deelnemers de mogelijkheid om met onbekende bestemming te vertrekken vanaf het stationsgebied. Niemandsland is een ervaringsvoorstelling over de angst voor het vreemde en de behoefte om gezien te worden, te bestaan in de blik van een ander. Bezoekers worden opgehaald door een migrant en meegenomen op een wandeling langs onbekende gebieden en onuitgesproken gedachten.
Bekijk de trailer hier.

Centraal Museum koopt Tank Man

Centraal Museum koopt Tank Man

Het Centraal Museum in Utrecht heeft het kunstwerk ‘Tank Man’ van de Spaanse kunstenaar Fernando Sánchez Castillo aangekocht. Het werk staat nog tot en met aanstaande zondag in Hoog Catharijne, als onderdeel van de kunstmanifestatie Call of the Mall. Vanaf aanstaande dinsdag is Tank Man te zien in het Centraal Museum. Het beeld van de man die in 1989 een colonne tanks in China tegenhield, riep zo veel reacties op in het winkelcentrum, dat permanente bewaking nodig was. 

Op zondag 22 september om 16.15 uur draagt Frits Lintmeijer, wethouder van Cultuur in Utrecht, het kunstwerk symbolisch over aan Edwin Jacobs, directeur van het Centraal Museum. Op deze zondag viert het museum ook het 175 jarig bestaan met een feestelijke open dag. De overdracht is tevens het laatste officiële moment van de kunstmanifestatie Call of the Mall, die vanaf juni in het drukste winkelcentrum van Nederland te zien was. 

Plein van de Hemelse Vrede
Tank Man is wereldberoemd als de man die in 1989 op het Plein van de Hemelse Vrede tanks tegenhield tijdens de studentenopstand. Fernando Sánchez Castillo plaatste voor Call of the Mall een levensecht beeld van de man, midden tussen het winkelend publiek. Al vanaf het begin van de tentoonstelling staan er drommen mensen omheen en leidt het tot discussies. Wat doet hij hier? Is hij echt? Wie of wat houdt hij hier tegen?  

Universeel beeld van moed
‘We zijn ontzettend blij met deze aankoop,’ aldus Edwin Jacobs. ‘Tank Man is een universeel beeld van moed en daadkracht, van persoonlijke vrijheid die het opneemt tegen een regime. Het is een belangrijk beeld over de nieuwste geschiedenis. Ook past deze aankoop bij ons museum dat graag aan het begin van een ontwikkeling van de kunstenaar vroeg werk koopt.

Tank Man is vanaf 24 september te zien in de tentoonstelling Dit Is Het Centraal Museum, de topstukken van het museum

Laatste week Call of the Mall

Laatste week Call of the Mall

Kom nog een keer dwalen door de gangen, bezoek de groepstentoonstelling The Enormous Speed of Change in de lege kantoorruimte, een plek waar je anders nooit meer kan komen. Kom nog één keer kijken of de kippen in de Tuinfabriek van Ester van de Wiel eieren hebben gelegd. Als de winkels zondag om 17 uur dicht gaan, is Call of the Mall voorbij.

Publiekslievelingen als de Touwfontein, de Vergunningvolle Zone en radiostudio Homo Ludens verdwijnen weer uit Hoog Catharijne. Ook de modellen in Yves Saint Laurent-jurken die wekelijks met vijf rashonden door het beroemde winkelcentrum paraderen, lopen aanstaande vrijdag hun laatste ronde. Het kunstwerk ‘1973’ van Maze de Boer dat bestaat uit 10 oldtimers, wordt zondag 22 september zelfs midden in Hoog Catharijne geveild.

De laatste week heeft Call of the Mall een uitgebreid programma:

Op vrijdagmiddag 20 september vindt voor de laatste keer de performance C’est la Vie van Sylvie Fleury plaats. De afgelopen maanden kwamen iedere vrijdagmiddag om stipt 17 uur de modellen in Mondriaan-jurken aan in een Cadillac. Zij lopen vervolgens een ronde met vijf rashonden door het winkelcentrum. Publiek en voorbijgangers stopten en masse om er foto’s van te maken.

Op zaterdag 21 september wandelen, rollen, lopen en fietsen er weer allerlei groepen door Hoog Catharijne. Zij doen mee aan het grote muziekstuk Not all those who wander are lost van Bik van der Pol. Het kunstenaarsduo heeft een speciale choreografie ontwikkelt, die de bewegingsstromen van het winkelcentrum laat zien. Dit muziekstuk in ruimte en tijd vindt plaats van 12.00 tot 14.00 uur.

Begin september vond de Staan en Staarwedstrijd van Gabriel Lester plaats. De winnaar zou met 250 euro cash naar huis gaan, maar we kwamen niet verder dan de eerste halve finale. Deelnemers bleken meer dan 1,5 uur onafgebroken te kunnen staren. Op zondag 22 september vindt dan ook de hervatting van deze spannende finale plaats in het Mirliton Theater. De wedstrijd hoort bij de film die Lester speciaal voor Call of the Mall maakte en die nu nog te zien is in het legendarische theater.

Op de laatste dag, om 15 uur worden in de Vergunningvolle Zone – een kunstwerk van Pilvi Takala - de 10 oldtimers van het kunstwerk van Maze de Boer geveild. Het kunstwerk bleek populair bij de bezoekers. Liefhebbers van oude auto’s en/of kunst kunnen deze zondag wellicht een VW Kever, een Volvo 142-134, een Citroën DSuper 5 D16BC, een MINI 850, een Fiat 127 A of een Triumph Spitfire aanschaffen. 

 

Theater in de stationshal

van 13 sep t/m 22 sep

Theater in de stationshal

In de laatste weken van Call of the Mall vindt in de stationshal van Utrecht Centraal de bijzondere voorstelling Niemandsland van Dries Verhoeven plaats.

Niemandsland
In de drukte van Hoog Catharijne en het station worden we voortdurend geconfronteerd met de ander. We zien mensen voorbij komen, maar kijken we echt?  Vaak plaatsen we iemand in een hokje op basis van uiterlijke kenmerken, soms positief en soms negatief. De voorstelling van theatermaker Dries Verhoeven (1976) biedt deelnemers de mogelijkheid om met onbekende bestemming te vertrekken vanaf het stationsgebied. Niemandsland is een ervaringsvoorstelling over de angst voor het vreemde en de behoefte om gezien te worden, te bestaan in de blik van een ander. Bezoekers worden opgehaald door een migrant en meegenomen op een wandeling langs onbekende gebieden en onuitgesproken gedachten.

Bekijk de trailer hier.

13 - 22 september, diverse aanvangstijden, zie agenda.
Kaarten: €18,50, Kaartverkoop alleen via Stadsschouwburg Utrecht.
Maximaal 20 bezoekers per keer.
Verzamelpunt: Bij de in/uitgang van Utrecht CS (Centrumzijde), naast de kleine BRUNA en de incheckpoortjes.

(LET OP: Het verzamelpunt is gewijzigd. We verzamelen niet langer op het Jaarbeursplein maar bij de entree van het station, zie hierboven.)
De voorstelling speelt meerdere malen per dag voor steeds maximaal 20 bezoekers. Vooraf reserveren is noodzakelijk en goede wandelschoenen worden aangeraden.


Met dank aan Corio, NS en ProRail.
In coproductie met Stadsschouwburg Utrecht.

Luister Radio Homo Ludens

Luister Radio Homo Ludens

Al sinds de opening heeft Call of the Mall een eigen radiozender. In de studio van Radio Homo Ludens, midden in Hoog Catharijne, wordt dagelijks live radio gemaakt door kunstenaar Melle Smets en zijn radiomakers.

Luister hier online naar reportages, soundscapes, interviews, oproepen, advertenties én de Radio HL koppelrubriek. Er worden steeds nieuwe fragmenten toegevoegd.

Hoog Catharijne is gebouwd naar de idealen van de Homo Ludens: de spelende mens. Het moest een plek worden voor consumptie, ontspanning en vertier. Op zoek naar wat er nog over was van die idealen ontdekte Melle Smets een opmerkelijke dorpscultuur: hier wonen, werken en recreëren dagelijks honderden mensen met veel genoegen. Met zijn radiozender geeft Smets deze dorpelingen een stem.

 

Utrecht Uitfeest 1 september!

Utrecht Uitfeest 1 september!

De start van het culturele seizoen in Utrecht! Zondag 1 September bij Call of the Mall:

Win 250 euro met de Staarwedstrijd (vanaf 13 uur) in het Mirliton Theater, workshop Pinhole camera's maken (om 14 uur in de Werkplaats) enom 15 uur de voorstelling Pleinvrees van Lotte van den Berg. Ook om 15 uur: onze rondleiding langs de kunstwerken. 

De Staan en staarwedstrijd

Wie het langste kan staren, wint 250 euro. In een winkelcentrum of op een perron wordt veel gestaard. De Nederlandse kunstenaar Gabriel Lester maakte een film met dit onderwerp. De film wordt getoond in het Mirliton Theater op Hoog Catharijne. En dat staren kan jij natuurlijk beter. Op zondag 1 september vindt dan ook de staarwedstrijd plaats waarbij de winnaar uiteindelijk met 250 euro naar huis gaat. Vanaf 13.00 uur vinden de voorrondes plaats door middel van een knock out-systeem , de finale is om 15.30 uur. Kom vanaf 13 uur naar het Mirlitontheater en meld je aan!

Pleinvrees
Op een groot plein, te midden van voorbijgangers, loopt een man. Via je mobiele telefoon kan je hem horen. Hij lijkt in zichzelf te praten, over de samenleving en verdwijnende gemeenschapszin. Dan blijkt dat zijn vurig pleidooi aan jou gericht is. Met Pleinvrees reageert Lotte van den Berg op de sluipende afbraak van het sociale stelsel in onze samenleving. Pleinvrees is een gebeurtenis, een bijzondere ontmoeting tussen mensen, een theaterbeleving die op niets lijkt wat je tot nu toe zag. Kom iets voor 15 uur naar Utrecht centraal en vraag een inlogcode op bij een van onze medewerkers. 

Pinhole camera maken

In deze workshops 'bouw' je van een lucifersdoosje en tape een eigen camera waarmee je foto's maakt in de fotoruimte van De Werkplaats, van kunstwerken op Hoog Catharijne of op straat.
Ben je 14 jaar of ouder kom dan op een van de onderstaande data naar de pinhole workshop in De Werkplaats. De workshop is van 14.00 uur tot 16.00 uur. Kosten €5. Meld je aan door te mailen naar: educatie@callofthemall.nl! 

rondleiding

Om 15 uur onze populaire rondleiding. Verzamelen om 15 uur bij de informatiebalie. Kosten 5 euro.

Spot de Snor!

Spot de Snor!

Maak een foto van iemand met een snor (nep of echt) en ontvang een gratis shopping bag! Laat ons de foto zien via twitter: @KihsG‪#‎spotdesnor‬ of per mail: werkplaats@callofthemall.nl! 

Na een bevestiging van ons wordt de foto geplaatst in de Spot de Snor eregalerij en kan je jouw gratis shopping bag ophalen in De Werkplaats van Call of the Mall! 

De actie loopt t/m zondag 11 augustus.

waar gaat dat werk over? kort en krachtige uitleg tijdens lunch

waar gaat dat werk over? kort en krachtige uitleg tijdens lunch

Iedere dinsdag en donderdag, tijdens de lunchpauze, wordt er een toelichting gegeven op een van de kunstwerken. Via Twitter en Facebook kondigen we aan welk werk het deze pauze zal zijn. Aanmelden is niet nodig, we verzamelen bij het betreffende kunstwerk. Klik hier voor meer informatie. Deelname is gratis, maar neem wel zelf een boterham mee!

 

Call of the Mall in video

Call of the Mall in video

korte introductie van Call of the Mall:

Opbouw van de Touwfontein:

Trailer van Call of the Mall:

Transport en plaatsen van Celestial Teapot:

Kunst in Catharijne: documentaire bij RTV Utrecht, deel 1:

Kunst in Catharijne, documentaire van RTV Utrecht, deel 2:

Wie wil Tank Man zijn?

Wie wil Tank Man zijn?

Wie wil Tank Man zijn?
Kunstenaar op zoek naar gezicht voor spraakmakend kunstwerk

Voor het kunstwerk Tank Man in de tentoonstelling Call of the Mall is de kunstenaar op zoek naar iemand die het gezicht van het beeld wil zijn. Tank Man is de man die in 1989 in China een colonne tanks tegenhield, maar zijn identiteit is onbekend. Fernando Sánchez Castillo plaatste voor Call of the Mall een levensecht beeld van Tank Man midden tussen het winkelend publiek. Zodra het werk er staat, drommen er mensen omheen en leidt het tot discussies. Wat doet hij hier? Is hij echt? Wie of wat houdt hij hier tegen? 

Passend gezicht voor Tank Man
Tank Man staat symbool voor de dappere eenling die zich verzet tegen de macht van een systeem waarin de menselijke maat verloren dreigt te gaan. Wie wil in zijn voetsporen treden? Met welke reden? De kunstenaar roept het publiek op zich kandidaat te stellen of kandidaten voor te dragen. Hij zoekt naar iemand met een bijzonder verhaal, die op zijn/haar eigen wijze de moed heeft getoond om in een moeilijke situatie te gaan staan voor een wereld waarin ieder individu vrijuit kan spreken en wordt gehoord. Afhankelijk van de inzendingen kiest Castillo één persoon en maakt een levensecht model van het gezicht. We streven ernaar om de nieuwe versie van Tank Man in de laatste weken van Call of the Mall te tonen. Foto’s en motivaties kunnen vóór 15 augustus 2013 verzonden worden naar info@callofthemall.nl onder vermelding van ‘Open Call Tank Man’. 

Waar is Tank Man?
Het kunstwerk Tank Man is zo’n groot succes dat te veel mensen hem echt wilden aanraken. Hierdoor dreigde het werk beschadigd te raken. Voorlopig is Tank Man alleen in de weekenden in Hoog Catharijne te zien, vergezeld door een bewaker. Hij zorgt ervoor dat het publiek het beeld van dichtbij kan bekijken zonder het aan te raken.
Tijden Tank Man:
Tank man is weer terug! Hij is alle dagen te zien, behalve op maandag. Op donderdag is hij te zien van 14.00 - 21.00 uur en op zondag van 12.00 - 15.00 uur.

 

leerlingen X11 in Vergunning- volle zone

leerlingen X11 in Vergunning- volle zone

23 leerlingen uit de eerste klas van X11 aan de slag in de vergunningvolle zone! Hoog Catharijne werd een stuk gezelliger gemaakt met banken, kussens, een tafelkleed met bijna uitgestorven dieren, een schemerlamp en een bijzettafel. Het resultaat mag er wezen!

Win 50 euro met jouw foto! Iedere week.

Win 50 euro met jouw foto! Iedere week.

Fotowedstrijd van Utrecht Dichtbij en Call of the Mall

Er zijn meer dan 25 kunstwerken te zien. Sommige worden vast door jou gefotografeerd. Mooi of grappig. Zwart wit of zwaar bewerkt. Met jouw foto kun je zo maar iedere week 50 euri cash winnen! Wat je moet doen, is een aansprekende foto maken van het kunstwerk dat  hier wordt aangekondigd, in Utrecht Dichtbij en op Utrechtdichtbij.nl. Met je mobiele telefoon of met een hypermoderne spiegelreflexcamera: dat is aan jou. De fotograaf van de winnende foto verdient naast die 50 euro een publicatie (met naamsvermelding) in Utrecht Dichtbij en op de social media van Call of the Mall.

Voor zaterdag 26 juli kun je een foto insturen van het kunstwerk IP van Matthew Darbyshire, dat werk vind je voor de Albert Heijn.

Het mag met je telefoon, instagram, professionele camera. Ook mag het een bewerkte foto zijn.  Mail je foto voor 27 juli naar foto@callofthemall.nl met je naam en telefoonnummer. De foto mag minimaal 500 KB en maximaal 3 MB zijn. LET OP: check of je foto groot genoeg is! Een aantal prachtige fotos was te klein om af te drukken in de krant.

Foto van Maze de Boer: Hans Roggen (doet niet mee met de wedstrijd)

Bekijk hier eerdere inzendingen.  

Programma fotowedstrijd: inzenden VOOR

19 juni: Robbie Cornelissen
26 juni: De Groene Muur Sanja Medic
3 juli: 47m2 van Krijn de Koning
13 juli: Maze de Boer, 1973
20 juli: De Tuinfabriek van Ester van de Wiel
27 juli: IP van Matthew Darbyshire
3 augusts: Radio Homo Ludens van Melle Smets
10 augustus: Christian Jankowski: Living Statues
17 augustus: Rope Fountain van Troika
24 augustus: Vergunningvrije Zone van Pilvi Takala
31 augustus: Tank Man van Fernando Sanchez Castillo
7 september: De Werkplaats
14 september: Celestial Teapot van Lily van der Stokker
 

Wat is Call of the Mall?

Wat is Call of the Mall?

Op een van de drukste knooppunten van Nederland vindt van 20 juni t/m 22 september 2013 de internationale kunstmanifestatie Call of the Mall plaats. In Hoog Catharijne en op station Utrecht Centraal zijn in de gangen, op daken en pleinen en ‘verborgen plekken’ nieuwe werken te zien van ruim 25 kunstenaars uit binnen- en buitenland, onder wie Christian Jankowski, Robbie Cornelissen, Gabriel Lester, Melle Smets, Sylvie Fleury en Henrik Vibskov.
​Download het inhoudelijk concept hier.

Hoog Catharijne en het station zijn een tijdscapsule en pressurecooker, waarin de grote veranderingen in de buitenwereld zich in het klein afspelen. En die wereld verandert. Onze wereld wordt steeds technologischer en digitaler: ‘snel’ en ‘veel’ bepalen onze werkdag. We zijn voortdurend met elkaar verbonden door sociale media, maar hebben we nog wel echt contact? De financiële crisis, de verschuivende machten in Europa en de wereld: er zijn veel tegenstrijdige visies op hoe de wereld verandert en waar die veranderingen toe leiden.

Ook Hoog Catharijne verandert. Het 40-jarige complex wordt drastisch verbouwd. En ook haar toekomst is onzeker. Als we alles via internet kunnen kopen, waarom gaan we dan nog naar een winkel? En als we altijd en overal kunnen werken, waarom gaan we dan nog naar kantoor?

Een nieuwe wereld tekent zich af en in die wereld zijn we zoekende. In de mini-samenleving die Hoog Catharijne is, proberen kunstenaars vat te krijgen op de veranderingen en houden zij ons een spiegel voor.
Hoog Catharijne roept direct sterke reacties op: you love it or you hate it. Toen het veertig jaar geleden geopend werd, was het Europa’s grootste overdekte winkelcentrum. Dankzij de bijzondere inrichting van het complex – met marmer, palmbomen, volières dakterrassen, kunst en een bronzen fontein, er was zelfs een theatertje - was een bezoek aan Hoog Catharijne een belevenis. De dame heeft in de loop van de tijd veel van haar grandeur verloren, en er vindt nu een grootscheepse renovatie plaats van het gehele stationsgebied. Call of the Mall vindt plaats op het hoogtepunt van de (ver)bouwing van Utrecht Centraal en Hoog Catharijne. Ondanks deze grootscheepse verbouwing in het hart van de stad is er ook ruimte voor kunst in het Stationsgebied.

Kunst op Utrecht Centraal en in Hoog Catharijne moet zich manifesteren op een plaats vol sociale, politieke en culturele betekenissen en spanningen. Het winkelcentrum is een plek waar alles om aandacht schreeuwt en iedereen wat anders te doen heeft. Een aantal werken zal direct in het oog springen, zoals Celestial Teapot van Lily van der Stokker en een spectaculaire 'touwfontein' van het kunstenaarscollectief Troika. Andere werken bieden het publiek de kans een kijkje te nemen op gewoonlijk afgesloten plekken als de daken en expeditiekelder. Een nieuwe film van Gabriel Lester is te zien in het Mirliton Theater. De tentoonstelling biedt ook een programma van eenmalige performances en voorstellingen. 

werk mee aan Call of the Mall

werk mee aan Call of the Mall

Een tentoonstelling van deze grootte, op deze locatie, is zonder vrijwilligers ondenkbaar. Houd jij van kunst, ben je gastvrij en heb je tijd deze zomer? Meld je dan hieronder aan als vrijwilliger van Call of the Mall!

Wij bieden

Je inzetten voor Call of the Mall betekent:
–  meewerken aan een van de grootste kunstmanifestaties in Nederland
–  serieus genomen worden als vrijwilliger en goede begeleiding krijgen
–  nieuwe mensen ontmoeten en vriendschappen sluiten
–  interessante contacten en ervaring voor je C.V. opdoen
–  een kijkje achter de schermen krijgen

Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers, zij krijgen namelijk:
–  een vrijwilligersvergoeding van gemiddeld €5,- per gewerkt dagdeel
–  het officiële Call of the Mall T-shirt
–  reiskostenvergoeding
–  eten & drinken tijdens werktijden
–  een hospitality- en taakgerichte training

Wij vragen

Call of the Mall hecht veel waarde aan hospitality tijdens de manifestatie; dat je gastvrij bent is erg belangrijk. Vriendelijkheid, geduld, enthousiasme en het hebben van een open, toegankelijke uitstraling zijn eigenschappen die wij in alle vrijwilligers zoeken.

Bovendien vragen we de volgende inzet:
–  12 weken inzetbaar in de periode van 17 juni t/m 22 september (2 weken vakantie)
–  14 uur per week

Hoeveel dagen per week je aanwezig bent en hoe lang een dienst duurt is afhankelijk van de functie die je gaat vervullen. In de functieomschrijvingen kun je lezen welke teams er zijn en kiezen welke het beste bij jou past. Tijdens een kennismakingsgesprek wordt dit nader toegelicht en bekijken we samen bij welk team je ingedeeld wordt.

Bekijk alle functieomschrijvingen hier en klik hier om je aan te melden.

Heb je nog vragen? Stuur een e-mail naar Hanneke Hulshof via vrijwilligers@callofthemall.nl.

foto: Anna van Kooij

Videoverslag try out mei 2012

van 11 nov t/m 18 nov

Videoverslag try out mei 2012

Bekijk hier de video die we maakten van de try out in mei 2012.